Pengikut

Rabu, 3 Februari 2010

JAIM DAN MAIM PERLU REFORMASI

SEMALAM SAYA SERTA EXCO DEWAN PEMUDA PAS MELAKA TELAH BERJAYA MENGHANTAR 2 MEMORNDUM RAKYAT KEPADA PENGARAH JABATAN AGAMA ISLAM MELAKA (JAIM) EN. SULAIMAN DAN TIM. PENGERUSI MAJLIS AGAMA ISLAM MELAKA (MAIM) DATUK HJ.GHAZALI DI PEJABAT MASING - MASING.
KAMI TUNTUT KEPADA PIHAK JAIM BAHAGIAN PENGURUSAN MASJID AGAR SISTEM PERLANTIKAN JAWATANKUASA MASJID SELURUH MELAKA PERLU DIKEMBALIKAN SEMULA KEPADA SISTEM ASAL IAITU PERLANTIKAN ADALAH DISERAHKAN KEPADA AHLI KARIAH BUKAN DITENTUKAN OLEH PIHAK TERTENTU KERANA BANYAK POLITIKING YANG MEMBAWA RASA TAK PUAS HATI MASYARAKAT SETEMPAT. AKHIRNYA MASYARAKAT BERMUSUH, MASJID KOSONG. PERSEPSI MASYARAKAT TERHADAP PIHAK JAIM MASIH SETAKAT INI TIDAK BERAPA NORMAL. SIKAP NON PARTISM AGAK PUDAR LAGI......
TUNTUTAN KEPADA MAIM PULA BERHUBUNG KAIT ISU PENTAULIAHAN GURU AGAMA DI MASJID. BERDASARKAN MAKLUMAT DARI RAKAN - RAKAN YANG TERBABIT SEPERTI ADA KUASA POLITIK YANG CUBA PENGARUHI KEPUTUSAN PENAL PENTAULIAHAN. DULU SAYA AMBIL TAULIAH SEBELUM ALI RUSTAM JADI CM. KETIKA ITU AGAK MUDAH. TAPI SEKARANG ........ PIHAK BERKENAAN BUKAN GALAK AMBIL TAULIAH TAPI TARIK TAULIAH KECUALI USTAZ - USTAZ SATU MALAYSIA.

Tiada ulasan: