Pengikut

Isnin, 15 Mac 2010

TAHNIAH BUAT MURIDKU

ALHAMDULILLAH, BARU - BARU INI APABILA KEPUTUSAN SPM DAN STAM KELUAR, PELAJAR MAAHAD AR RAHMAH AGAK MEMBERANGSANGKAN DAN SETERUSNYA DAPAT MENAIKKAN IMEJ SEKOLAH. MEMANG CITA - CITA SAYA NAK BUKTIKAN BAHAWA SEKOLAH YANG DISISIHKAN OLEH KERAJAAN BN MAMPU BERSAING DIPERSADA SEKTOR PENDIDIKAN ARUS PERDANA. BAK KATA PERPATAH BERDIRI SAMA TINGGI DUDUK SAMA RENDAH.
SPM ADA 10A, 9A, 8A, 7A, 6A, 5A, 3A, 2A, 1A. DENGAN JUMLAH CALON SERAMAI 24 ORANG SAHAJA. STAM 23 CALON, 6 DAPAT MUMTAZ. INSYAALLAH SEDANG BERBINCANG UNTUK HANTAR KE UNV. AL AZHAR MESIR.
SAYA DAH BERPESAN DARI AWAL LAGI, KEJAYAAN AKAN KITA PEROLEHI DI MANA SAJA KITA BELAJAR SEKIRANYA ADA KESUNGGUHAN, BUKAN FAKTOR FIZIKAL SEKOLAH. CUMA PERLU DIINGATKAN KEPADA SEMUA ANAK DIDIK MAAHAD AR RAHMAH BAHAWA PERJALANAN KALIAN MASIH JAUH, MAKA BERDAYUNGLAH SELAGI MILIKI KUDRAT. JANGAN LUPA ASAL USULMU, MATLAMAT PEMUSAFIRANMU ADALAH MENCARI KEREDAAN ILAHI DAN MEMBANTU AGAMA TUHANMU. TUMBANGKAN AJARAN DAN FAHAMAN BERHALA - BERHALA HIDUP YANG MENYESATKAN INSAN.

Tiada ulasan: