Pengikut

Jumaat, 20 Julai 2012

TPJ SAMPAI SUMBANGAN DI DUN ASAHAN

Assalamualaikum ..

Penyelia DUN Asahan yang juga merangkap Timbalan Pesuruhjaya PAS Melaka menyantuni rakyat dan menyampaikan sumbangan kepada penduduk di DUN Asahan. Sumbangan barangan kepada penduduk sedikit sebanyak dapat menyelami masalah yang dihadapi oleh penduduk ekoran kos hidup yang meningkat pada masa kini. Seorang penduduk berkata, walaupun negeri Melaka telah mencapai sebuah negeri maju pada kaca mata Malaysia namun ia masih lagi mundur pada kaca mata rakyat kerana pembangunan hanya tertumpu pada bahagian bandar dan tidak pada bahagian pedalaman atau kampung. Mereka menganggap ini sebagai perbezaan yang ketara. 


 Penyelia DUN Asahan bersama-sama dengan jentera PAS DUN Asahan menyampaikan barangan berupa beras dan makanan kepada 20 buah rumah yang dijalankan pada setiap hujung minggu. Penduduk di DUN tersebut agar kali ini pembangkang dapat mengambil alih kerusi DUN Melaka dari kerajaan BN yang semakin hari semakin tidak relevan. UMNO hanya membawa slogan 'Hidup Melayu' dan bagaimana dengan penduduk di DUN Asahan yang dikatakan bangsa Melayu sebaliknya mereka mengabaikan tanggungjawab.

 Slogan 'Janji Ditepati' hanya slogan untuk mententeram jiwa pemimpin bukannya sebagai slogan yang mesra kepada rakyat. Bagaimana RM28juta ketika kedatangan Najib setengah hari dibelanjakan oleh BN? Penduduk berharap agar pihak PAS dan Pakatan Rakyat bekerja keras demi menyelamatkan negara dari bankrap seperti yang dilaporkan oleh Timbalan Menteri Kewangan, Awang Adek bahawa negara hanya tinggal dua peratus sebelum mencapai muflis iaitu pada 55 peratus seperti yang berlaku di negar-negara Eropah seperti Greece. sumber : PAS MELAKA

Tiada ulasan: