Pengikut

Isnin, 19 April 2010

MINUM ARAK ATAU LULUSKAN LESEN ARAK ?


SERANG PERIBADI CALON DAH DIMULAKAN OLEH EGEN - EGEN UMNO BN. DATUK ZAID DIKATAKAN SEORANG KETAGIHAN ARAK. OK ZAID MENGAKU DENGAN IKHLAS DIA PERNAH TERLIBAT DENGAN ARAK SEMASA ZAMAN MUDANYA ( LEBIH TEPAT SEMASA BERSAMA DENGAN UMNO DULU ) TETAPI TIDAK SEKARANG KERANA DAH INSAF. AGAK RASIONAL JUGA HUJJAHNYA DISEBABKAN SUDAH MENINGGALKAN PARTI UMNO YANG MELULUSKAN LESEN ARAK. JUGA FAKTOR USIA 59 TAHUN BIASANYA ORANG SUKA MENCARI KEBAIKAN.
DALAM ISLAM PUN NABI SAW MEMERINTAHKAN AGAR KITA MENGHUKUM ZAHIR MANUSIA, KALAU DIA KATA TIDAK TU.. TIDAK LE. ADA PUN DALAM HATI TU URUSAN TUHAN SAJA YANG TAHU.
YANG PEMIMPIN UMNO NI NAK KATA KAT ZAID SANGAT TU, BERANI SANGAT KE ? PEKONG KAMU PUN BANYAK DALAM POKET PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT. DENGARNYA YANG TERTIDUR DALAM KELAB MALAM PUN ADA, DITANGKAP KHALWAT KAT PD PUN ADA.... DAN MACAM - MACAM ADA. KALAU SETAKAT CERITA ALI RUSTAM, BIAR SAYA AJA SELESAIKAN. JADI TAK PAYAH LE CABAR KAMI MULA BUKA SATU PERSATU. NANTI 7 KETURUNAN MALU.... KITA BUKAN MACAM EZAM MD. NOR KATA ADA 6 KOTAK RAHSIA, TAPI SAMPAI SEKARANG KOTAKNYA PUN TAK JUMPA. YANG ADA HANYA KATAK LOMPAT PARTI .....
JADI KESIMPULANNYA ORANG MELAYU ISLAM DI PARLIMEN HULU SELANGOR HARUS FIKIR BAIK - BAIK, ORANG MINUM ARAK NI SEBAB ADA KEDAI JUAL ARAK, KEDAI BOLEH JUAL ARAK NI SEBAB DAPAT LESEN JUAL ARAK. LESEN ARAK NI YANG KELUARKAN IALAH UMNO BN YANG MEMERINTAH SELAMA INI.

Tiada ulasan: